FIETS- & VOETVEERPONTJE NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSEBOS


Jaarverslag 2022 Veerpont Ome Piet

februari 2023

Wij kijken samen met de vrijwilligers terug op een zeer geslaagd seizoen, niet alleen omdat de Corona prikkelen grotendeels achter ons lagen maar ook omdat begin juli wij een grote groep fietser overgezet hebben die deelnamen aan een klanten en relatie fietstocht georganiseerd door hun Bloemenwinkel DUO DUO plant aan het Lorentzplein.

Verder hadden we ook extra aanloop omdat de Veerpont Helena dit seizoen niet op zaterdagen vaarden. Ik zal u niet vermoeien met het hele verhaal / de reden en Gelukkig ziet het er naar uit dat de Helena komend seizoen 2023 wel weer volgens het vertrouwde schema gaat varen, waarmee een klein rondje Nieuwe Meer weer mogelijk wordt.

Tevens hebben wij, na opening, veel en leuke reactie gehad over de verbeterde bereikbaarheid via het fietspad door de knoop A9/A4 en de Koekoekslaan. Komend seizoen krijgt het fietspad zijn officiële naam “A9om!pad” en hopen wij degene die het pad nog niet kennen de goede richting op te kunnen/mogen sturen.

Wij hebben eind van dit seizoen, op hun verzoek, afscheid genomen van de sponsoring van de Fa Rutte, maar hebben met “FLAGSHIP Amsterdam” gelukkig een geweldige opvolger gevonden, zie straks het nieuwe bord op de pont.

Ook dit jaar hebben wij met de vrijwilligers ons seizoen, op de inmiddels vertrouwde wijze, afgesloten bij Pannenkoeken Boerderij Meerzicht.

De pont is, of gaat, voor aanvang van het nieuwe seizoen, voor onderhoud van het onderwaterschip naar de Jachtwerf Kerkhoven in Oude Meer en als alles goed loopt starten wij komend seizoen, na goed overleg met onze huisleverancier Trustwatersport met een nieuwe en zuinigere motor.

Tot zover ons jaarverslag 2022 hopelijk zien wij u ook komend seizoen weer in grote getalen op of bij de Pont.

Tot ziens Martin & Erik en natuurlijk de Vrijwilligers van Veerpont Ome Piet.