Ontwerpen voor Cultuurplein tentoongesteld

 

Haarlemmermeerders beoordelen mee

Het Raadhuisplein in Hoofddorp wordt Cultuurplein. Vanaf vrijdag 20 mei kan iedereen twaalf dagen lang de maquettes en schetsen van drie architectenbureaus bekijken in de hal van het Raadhuis. Eén van de ontwerpen wordt het uitgangspunt voor de metamorfose van het plein en de bouw van het cultuurcomplex.

Alle Haarlemmermeerders van 14 jaar of ouder kunnen de plannen beoordelen. Op de website www.hetcultuurplein.nl staat vanaf 20 mei een gastenboek en ook bij de tentoonstelling zélf ligt een boek waarin iedereen kan schrijven wat hij of zij van de ontwerpen vindt. Maar veel belangrijker is het puntenformulier dat bezoekers van de tentoonstelling kunnen invullen. In het Raadhuis staan computers waarop inwoners hun punten kunnen invoeren. Elke Haarlemmermeerder kan zo eenmaal zijn of haar oordeel geven. Aan bezoekers die hun punten liever op papier geven, is ook gedacht. De totale beoordeling van alle bezoekers wordt opgeteld bij de beoordeling van deskundigencommissies en telt mee in de eindselectie van het architectenbureau dat tekent voor het toekomstige Cultuurplein!

De tentoonstelling opent vrijdag 20 mei om 16.30 uur
en duurt tot en met dinsdag 31 mei.

Tijdens Meer Jazz is het Raadhuis open: vrijdag 20 mei tot 20.00 uur, zaterdag 21 mei van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 22 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 28 mei is de tentoonstelling te zien van 10.00 tot 17.00 uur. Bij de feestelijke opening op vrijdag 20 mei is iedereen welkom.