INFORMATIE BIJEENKOMST NIEUWE PLAN VAN AANPAK RINGDIJK EN RINGVAART

 

Nieuwemeer, 26 november 2016

Zoals u in de HAH gestuurde mailing en op deze website heeft kunnen lezen is er 21 november een gemeentelijke bijeenkomst georganiseerd over het nieuwe Plan van Aanpak Ringdijk / Ringvaart. klik hier voor de website aankondiging en hier voor de brief . Als gevolg van de te late en verwarringen over de verstuurde HAH brieven, is er met de noodzakelijke aanmelding ruimhartig om gesprongen. En zat de vóór- en achterzaal goed gevuld, met bewoners en belangstellenden, van de Nieuwemeerdijk, vanaf de Sloterweg tot aan de Loswal.

Half 2015 was deze bijeenkomst al aangekondigd en zou Nieuwemeer als één van de eerste worden geinformeerd en geraadpleegd over dit nieuwe plan van aanpak, maar om steeds nieuwe redenen zijn wij uiteindelijk als laatste aan de beurt gekomen.
Om u een idee te geven van wat er al zoal voorafgegaan is aan deze avond verwijs ik u graag naar de pagina over de Herinrichting van de Nieuwemeerdijk, neem vooral dan ook de moeite om de pagina met ongevallen te raadplegen zie link boven aan voorgenoemde pagina.

Ondanks dat de Gebiedsmanager mevrouw van de Bosch mij niet de gelegenheid wilde geven wat tegen de aanwezige bewoners te willen toe te lichten wat er al zoal gebeurt is, heb ik een paar aanvullingen op haar introductie gegeven nadat een zeer verontruste bewoner het woord wel van haar had gekregen.

Samengevat en met een applaus bevestigd willen wij aan de Nieuwemeerdijk;

  • Terug naar 50 km/h zone, met controle/handhaving eventueel met uitsluitend camera's, dit is nimmer in de 30 km/h zone gebeurt.
  • Chicanes allemaal weg en dan ook echt weg, dus dicht asfalteren en niet zoals nu half-bakken dicht straten met alle negatieve gevolgen en verkeers onduidelijkheden vandien.
  • Invoeren van het in 2008 al voorgestelde en herhaaldelijk functioneel bewezen Doorgaand spitsverbod.

Wij als aanwonenden verwachten dat de overigen punten uit het Plan van aanpak, dan voor het grootste deel vanzelf volgt, met uitzondering van de niet in dit plan thuishorende punten vallend onder achterstallig Beheer & Onderhoud, aan trottoirs en walkant en handhaving en toezicht op de vele NIET legale activiteiten. Het zou te bespottelijk voor woorden zijn als hier middels een plan en veel extra geld te gaan voldoen aan al veel eerder gemaakte afspraken in het kader van Beheer & Onderhoud. Als de gemeente hier niet toe is staat is, moet er structureel iets veranderen bij deze zelfde gemeente.

De aanwezige media heeft de volgende dag uitgebreid verslag gedaan, van deze roerige bijeenkomst

  • 22 nov. 2016 - Online artikel RTV NH, Bewoners Nieuwemeerdijk zijn de gevaarlijke chicanes zat, weg ermee    klik hier
  • 22 nov. 2016 - Online artikel op HC nieuws, Nieuwemeerdijk moet veilig klik hier, het beloofde vervolg artikel uit de papieren versie, klik hier dd 24 nov. 2016
  • 23 nov. 2016 - Artikel Witte Weekblad, Verkeersveiligheid hoog op de agenda in Nieuwe Meer klik hier

Kort filmverslag van het begin van deze bijeenkomst gemaakt door een bezorgde be(aan)woner:

 

Aan deze pagina wordt nog gewerkt, houd hem dus in de gaten.