OPENING FIETSPAD DOOR DE KNOOP A9 / A4

19 mei 2022 rond 16:00h was het dan zover het langverwachte fietspad wordt geopend


Donderdag middag rond 16:00h verzamelde een aantal genodigde zich onder het viaduct om de officiele opening van het fietspad te kunnen meemaken.

Met dit fietspad komt er een fantastische verbinding vanuit het dorp naar Fiets-/Voetveerpont Ome Piet en wordt een lang gekoesterde wens vervuld. Maar deze verbinding biedt nog veel meer extra's;

  • Ecologische verbinding tbv de Groene As
  • Bereikbaarheid Bovenwijks groen om woningbouw in Badhoevedorp (Schuilhoeve) mogelijk te maken
  • Snelle en veilige verbinding naar de Oeverlanden / Zuid as
  • Mogelijke snelle en veilig fietsverbinding voor de Zeeverkenners naar hun boten aan de Nieuwemeerdijk
  • Bereikbaarheid van HOV voor Badhoevedorp Oost, als de halte bij de Golfbaan/Oude Haagseweg (weer) in bedrijf wordt gesteld
  • Een mooie Fiets-/ Wandel route vanuit Badhoevedorp naar het Amsterdamse Bos

Om bovenstaande bereikbaar te maken voor het hele dorp, moet wel het fietspad worden doorgetrokken via het oude trace van de A9 naar Badhoevedorp west, het begin hiervoor ligt al vlak bij het bruggetje, nu nog afmaken.

Hieronder treft u informatie over deze geslaagde opening.

Media berichten over deze opening
HC Nieuws
Westerpost
Website VRA (Vervoers Regio Amsterdam)

De opening in beeld gebracht door Henk Roolvink, fotograaf namens de gemeente en RWS voor het gehele omlegging A9 project.

De scharen liggen geslepen en gepoetst klaar voor de officiele opening, het doorknippen van het lint.

Wethouder Mariette Sedee voerde het woord namens de Gemeente en Erik Hoogenboom als bewoner vertegenwoordiger. Hij deed dit als oud deelnemer, namens de Dorpsraad Badhoevedorp VDB, Buurtvereniging Nieuwemeer en Werkgroep WBBeo. Al deze groeperingen hebben tijdens de plannen voor Omlegging A9 zich ingezet voor realisatie van dit Fietspad en Ecologische verbinding van de Groene As.

   

Na het doorknippen van het Lint, namen de leden van Acrobatico het fietspad op kunstige & vakkundige manier ingebruik.

Acrobatico vertoonde vele kunsten op het nu nog vrij liggende fietspad, dit zal in de toekomst lastiger worden omdat er dan hopelijk en naar verwachting regelmatig gebruik gemaakt gaat worden van deze wereldse verbinding tussen Badhoevedorp en Nieuwemeer en visa versa.

   
De leden van Acrobatico, die het fietspad openden.
   
   

Bij een feestelijke opening hoort uiteraard ook feestelijk gebak, dit was allemaal perfect verzorgd en fotograaf en journalist Frans Witteman wilde dit maar al te graag vastleggen. Hier staan Ruan de Haas en Erik Hoogenboom te genieten van het gebak, als kers op de taart voor hun jaren inzet en inspanning als leden van de werkgroep WBBeo en mede grondleggers van het eerste Masterplan omlegging A9, waar deze verbinding vanaf het begin in was beoogd en nu dan eindelijk gerealiseerd.

Totslot mijn Hartelijke dank voor (gemeentelijk) fotograaf Henk Roolvink voor bovenstaande foto's en Katja Buijs met haar team voor de organisatie, namens de gemeente.