KERSTKIEN 17 DECEMBER 2005 - REHOBOTH
 

Op zaterdag 17 december werd de jaarlijkse KertKien gespeeld in Rehoboth. Nou moet ik bekennen dat ik hier voor het eerst bij ben geweest en dit omdat ik me had laten strikken voor de "Bardienst".

Als ik er nu op terug kijk en dat gevoel had ik al vrij snel op de avond is dit echt een avond vooral voor de gezelligheid en natuurlijk is het ook leuk als je nog iets wint ook. Dit winnen heeft overigens iedereen gedaan, want niemand ging met lege handen naar huis. Om u een indruk te geven vindt u hieronder een paar foto's.

U kunt op de foto's klikken voor een vergroting, deze sluit u weer door nogmaals te klikken.

U ziet een goed gevulde zaal, uiteraard kunnen er altijd nog een paar mensen bij, dus misschien voor een volgende keer.

En ja als er gekiend wordt moet je goed opletten.

Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding

De ervaren kien(st)ers gebruiken een zgn Kien-pen, hiermee kan je met 1 stip je getal afstippen, handig als je meer kaartjes hebt.

Aan deze tafel zit aan het hoofdeind de jongste deelnemer 7 jaar. En u zal het niet geloven maar de oudste deelnemster was 98 half, mevrouw Sabel, voor vele wel bekend. Zij zat overigen niet aan deze tafel.

Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding

En dit jaar Janny en David achter het Kienapparaat, voor het zaaien van enige verwarring en het opnoemen van de getallen.

En als het er de tijd voor was, ook het controleren van de kaarten.
Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding

En waar werd zoal om gespeeld, nou dat is hier wel duidelijk te zien, denk ik. En niet te vergeten een aantal heel lekkere taarten, maar die staan nog of alweer in de koelkast.

En ja zoals een spreekwoord zegt "een goed koopman is los", waren alle prijzen aan het eind van de avond ook verdeeld. En gelukkig David won ook op het laatste moment nog een pakje koekjes.......


Ik denk dat ik wel kan zeggen dat het een zeer gezellige avond ik geweest, waar diverse deelnemsters, niet naar huis wilden maar moesten omdat de Meertaxi voor de deur stond.

Volgende keer ben ik weer van de partij want ook ik heb wat gewonnen, al was dit niet de slagroom-taart wel iets lekkers.