NIEUWJAARSRECEPTIE 10 JANUARI 2009 - REHOBOTH & IJSPRET OP DE VIJVER
 

Ook dit jaar werd er weer een Nieuwjaarsreceptie gehouden in Rehoboth voor alle buurtbewoners en verschillende genodigde van o.a. de gemeente. Hiervoor had er in het laatste Dijkertje al een aankondiging/uitnodiging gestaan en was er een speciale uitnodiging huis aan huis in Nieuwemeer bezorgd.

Hierin stond het inmiddels vertrouwde programma en tijdstippen vermeld.

19:30 uur Zaal open, ontvangst genodigden  
20:00 uur Aanvang receptie  
20:15 uur Toespraak  
21:00 uur Einde officiele deel,
Optreden van Jazz Traffic
 

Uiteraard werden de beste wensen uitgewisseld tijdens de ontvangst / binnen komst in Rehoboth.

Samenvatting toespraak Nieuwjaarsreceptie (Buurtvereniging) Nieuwemeer,

10 Januari werd er op de gezellige Nieuwjaarreceptie door de Voorzitter Jannie v/d Geest teruggeblikt op het afgelopen jaar, hierbij stond zij stil bij het overlijden van een aantal buurtbewoners en leden van de vereniging. Maar ook bij het vertrek uit Nieuwemeer van Koos & Anouchka Bonnema en Jojo van Roy en de geboorte van een aantal kinderen.

Jannie vatte een aantal vereniging activiteiten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar samen, waarbij de onderscheiding met een Lintje in de orde van Oranje Nassau aan David Knibbe niet werd overgeslagen. Ook meldde ze blij te zijn met het toenemende aantal jongeren dat deelneemt aan o.a. de Bingo- en Kienavonden.en sprak ze de hoop uit dat en voor deze groep duidelijkheid komt over de mogelijkheid voor de realisatie van het Trapveldje, mede omdat het deze dagen een genot is te zien hoe er gebruik wordt gemaakt van de ijsbaan op de vijver bij de tennisbaan dit geeft maar aan dat er een doelgroep voor het Trapveldje is.

Uiteraard werd er terug- en vooruit geblikt op de ontwikkelingen rond de herinrichting van de Nieuwemeerdijk , het VSP Badhoevedorp, de actualisatie van het 20 jr oude Bestemmingplan, en de start van de activiteiten op en rond de Golfbaan en de status van de opstalrechten overleggen met Rijnland / SBOH.

Dat deze avond muziekaal niet werd ingevuld door de buurtband “Chicane”, maar door “Jazz Traffic” , die Rehoboth ook als oefenruimte gebruiken, was van organisatorische oorzaak en dus niet door de beladen naam; de Chicanes waar de gemoederen ivm de 30 km inrichting momenteel hoog over oplopen aan de dijk.

De vereniging is blij met de huidige overleggen met de gemeente, maar hoopt deze komend jaar efficiënter te laten verlopen en rekent dan ook op een luisteren oor.

Totslot werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt te melden dat ons buurtblad het Dijkertje in het vervolg 4x ipv 6x per jaar uitkomt en werd Anneke Eikelenboom bedankt voor haar jaren lange inzet voor het Dijkertje, nu ze deze werkzaamheden heeft neergelegd.

De hele toespraak kunt u hier terug lezen. PDF Bestand

Het artikel uit het Witte Weekblad van 13 januari 2009, nav zelf ingestuurde tekst (zie boven)en foto;
"Wij willen dit jaar efficienter overleggen met de Gemeente" Dit artikel bekijken en/of uitprinten . PDF Bestand

U kunt op de foto's klikken voor een vergroting, deze sluit u weer door nogmaals te klikken.

Bekijk de grote afbeelding
Gezellig gevulde zaal en iedereen luisterd naar de nieuwjaarstoespraak van de Voorzitter Jannie v/d Geest
Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding
Zoals in de toespraak al aangehaald werd de muziekale invullen dit jaar verzorgd door Jazz Traffic, deze band maakt ook gebruik van Rehoboth als oefen ruimte. Door organisatorische reden moest onze vertrouwde huis Band Chicane, helaas verstek laten gaan.
Bekijk de grote afbeelding
   
IJSPRET OP DE VIJVER BIJ DE TENNISBAAN AAN DE KOEKOEKSLAAN
Nieuwemeer 11 janauri 2009
Na jaren was er weer voldoende ijs om weer eens lekker te kunnen schaatsen, hieronder treft u wat foto's van Nieuwemeer.
Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding
In de ochtend doet David Knibbe even een check van de ijsbaan, terwijl de eerste schaatsers al lekker rond rijden.  
Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding
Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding
Bekijk de grote afbeelding Bekijk de grote afbeelding
Drie generatie schaatsen op het ijs, hoe vaak zullen we dit nog mogen mee maken ? Oma dochter en klein dochter. Zelfs even uitrusten kon ook midden op het ijs.
Bekijk de grote afbeelding
In het water weten deze buurtbewoners zich zeer goed te redden, maar op het water kunnen ze er ook nog wel wat van.
 

naar boven