FIETS- & VOETVEERPONTJE NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSEBOS


30 oktober 2021

Ingelaste overzet activiteit voor Wandelclub WSC De Solberg uit Beesel

Zoals bekend loop het Vaarseizoen van Veerpont Ome Piet tot 1/2 oktober, maar uitzonderingen bevestigen de regel.

Afgelopen zomer was Jo Mullenders gezamelijk met aanhang, bij de pont over gestoken en na een kleine 1 1/2 uur kwamen ze weer terug, dit gebeurt wel vaker, maar nu volgde, bij terugkomst, de vraag "of het mogelijk was om op 30 oktober ook over te varen ?" Hierop was de eerste reactie dat dit niet kon omdat wij dan niet meer vaarden. Enige schrik werd zichtbaar, met een begrijpelijke reden, ze hadden nl. net een korte en lange wandeltocht uitgezet voor hun Wandelsport vereniging, een niet varen de pont, zou roet in het eten gooien.

Gelukkig konden wij hen gerust stellen dat wij graag een uitzondering zouden maken, dit werd zeer op prijs gesteld en bespaarde een grote route wijziging. En zou hun wandelweekend niet in de war sturen en zeg nou zelf in de herfst is het Amsterdamse Bos op zijn mooist.

Kort voor 30 oktober hadden wij nog even contact om de afspraak te checken, en 30 oktober rond 10:00h kwam er een grote groep wandelaars bij de pont, ondanks het slechte weer, allemaal goed gehumeurd en vol met verhalen van hun bezoek op vrijdagmiddag aan het Vondelpark.

En ondanks het regenachtige weer hadden de meeste wandelaars ook nog een gewillig-oor voor een uitleg over de Groene / Nat dras zone aan de ringvaart kant van het bos.

Hieronder ziet u wat foto's gemaakt door de leden van de wandelclub.

Wij kunnen terugkijken op een geslaagde ingelaste overzet actie "Heen en Weer", welke ook door de wandelclub goed is gewaardeerd. Gelukkig is het allemaal goed en veilig verlopen, mogelijk mede door uw aandacht nav het BuurtWhatsApp bericht, waarvoor dank.

Wilt u meer weten over deze wandelclub, klik dan hier.

De aankomst van de 2e groep aan Amsterdamse Bos zijde.
.

Even goed opletten / afremmen en niet uitglijden.

De heen en terug reis waren helaas beide tijdens serieuze regen en de groepen bleven ondanks dat gewoon op elkaar wachten, al gingen ze op de terugreis toch even schuilen onder het afdak bij de buren van Dumphal Bungener.

klik op de foto's voor een vergroting

   

Zoals al gemeld, konden de wandelaars de overtochten goed waarderen en dit hebben zij ook zeker laten blijken, voor ons een bewijs, "Wie goed doet, Wie goed ontmoet". En wie weet tot Ziens.

Martin & Erik Veerpont Ome Piet