FIETS- & VOETVEERPONTJE NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSEBOS


05 september 2010

Eerste proefvaarten tijdens jaarlijkse fietstocht Buurtvereniging Nieuwemeer

Nadat vorige week de Pont te water was gelaten, (zie de Bouw, klik hier) en wij afgelopen week wat proeven hebben gedaan en een noodoplossing voor de walkant aan Amsterdamse Bos zijde hadden gemaakt, hebben wij tijdens de jaarlijkse fietstocht de eerste proef overzettingen uitgevoerd.

I.o.m. Albert Roos, die de fietstocht had uitgezet was afgesproken een route te maken met en zonder het gebruik van de Pont, dit voor het geval er vertragingen zouden optreden bij het in de vaart nemen. Gelukkig was alles op tijd gereed. Na het vertrek vanaf Rehoboth, stond er in de route beschrijving neem de eerste mogelijkheid links af, vele dachten dat dit de Draaibrug zou zijn, maar zagen thv Dumphal Bungener de Pont.

Doordat er veel deelnemers tegelijk of bijna gelijk starten liep het aardig vol aan de walkant, maar gelukkig was er ruimte genoeg aan de trottoir kant en wachten de fietsers tot ze overgezet konden worden.

Hieronder ziet u een aantal foto´s van deze proefvaarten, tevens is dit opgenomen in het artikel in het Witte Weekblad over de fietstocht, maar uiteraard ook in het korte foto verslag van de fietstocht.

Voor deze proefvaarten waren alle leden van de Veerpont Commissie aanwezig, terwijl een van hen eigenlijk al met vakantie had moeten zijn.

Zeker bij het aan wal gaan aan de kant van het Amsterdamse Bos, moesten wij de passagiers een beetje helpen, maar dit werd door niemand als een bezwaarlijk ervaren en belangrijker nog dit is allemaal vlekkeloos verlopen.

Aan de kant van de Nieuwemeerdijk, kon Martin de fietsers mooi bijpraten over het project en de richtlijnen voor het overzetten toelichten, o.a. max. 4 personen incl. fietsen.

Ondanks dat veel van de fietsers gelijk waren gestart, werd door het overzetten, een mooie tussen ruimte tussen de fietsers geregeld, zodat ze niet achter elkaar aan konden fietsen maar ieder voorzich de route moest zoeken.

Voor deze proefvaarten gold één richtingsverkeer dus na het afzetten, leeg terug, dit wordt in de toekomst hopelijk anders.

Bij het aan boord gaan, was er voldoende assistentie voor het goed plaatsen van de fietsen, hier hebben wij ook weer mooi wat van geleerd.

Het lijkt hier dat er 5 passagiers meevaren, maar dit is niet het geval, Henk vaart steeds mee om het afstappen te begeleiden.

Toch waren er groepjes fietsers die bleven wachten op de andere leden van hun groepje, maar zeker ook om vanaf de andere kant te zien hoe de Pont heen en weer vaart.

Als laatste van de deelnemers van de Fietstocht waren de fotograaf en journaliste van het Witte Weekblad, zij hebben ook zorggedragen voor het artikel in de krant.

Nadat alle deelnemers waren overgezet stonden wij nog even na te praten en hebben een langs fietsend verbaast echtpaar met hun 2 kinderen ook nog even overgezet naar het Amsterdamse Bos, dit scheelde ze een hele lus fietsen, naar en van de Draaibrug.

Wij als Veerpont commissie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde proef, wat onderschreven wordt door de reakties van alle passagiers die aan deze proef hebben meegewerkt.