FIETS- & VOETVEERPONTJE NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSEBOS


oktober 2022

Kort verslag 12e vaarseizoen Veerpont Ome Piet

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd vaarseizoen, mede door de lange periode van erg mooi/warm weer.

Door problemen bij de grote pont over het Nieuwe Meer kregen wij veel vragen, maar ook nieuwe klanten. Het ziet er naar uit dat de problemen zijn opgelost voor het nieuwe seizoen, maar dat weten wij pas zeker als het zover is.

De problemen gingen over wel/niet toegekende subsidies en later over beschikbaarheid personeel, door verschillende partijen is het grote belang van het varen aangegeven, bij de verschillende ambtelijke partijen wat tot de oplossing heeft geleid. Door dit alles was het een rommelig jaar zeker voor de nieuwe eigenaar van de Veerpont Helena.

Voor ALLE duidelijkheid voorgaande kan niet voor Veerpont Ome Piet gaan gelden omdat wij GEEN jaarlijkse subsidie ontvangen voor het in de vaarthouden van de pont.

Het is erg leuk te ervaren dat steeds meer klanten elektronisch betalen middels een QR code of een Tikkie, dit was afgelopen seizoen +/- 15%, zoals regelmatig gemeld is dit het enig positieve dat wij van Corona hebben over gehouden.

Waar wij ons ook zeer gelukkig mee prijzen is de aanhoudende (financiële)steun van onze vaste sponsoren, wel heeft de Fa Rutte Grondverzet aangegeven na dit seizoen te stoppen. Gelukkig heeft een nieuwe kandidaat zich al gemeld “FLAGSHIP Amsterdam”, hiervan zult u het nieuwe seizoen dus een ander bord op de Pont van terug zien, als ook de vermeldingen op de gebruikelijke plaatsen.

Zoals in de Nieuwsbrief oktober 2022 is gemeld, hebben wij dit seizoen vele malen kunnen rekenen op de ondersteuning en gezelligheid en toezicht van Willem. Helaas was hij een periode afwezig en hebben wij met blijdschap zijn terugkomst duidelijk gemaakt, aan u en uiteraard Willem & Joke.

In het Parool heeft in september een mooi en groot artikel gestaan over ons project, waarin erg goed wordt weer gegeven hoe wij, maar ook onze klanten deze oversteek beleven klik hier

Bekijk de grote afbeelding

Wij zullen dit najaar/komend voorjaar voor aanvang van het nieuwe seizoen wat met het steiger dek moeten doen ivm de veiligheid, verder zult u de Pont enige tijd kunnen missen omdat hij voor onderhoud van het onderwaterschip naar Jachtwerf Kerkhoven is, waar Tom hem onder handen neemt. De motor gaat voor zijn troetelbeurt naar Trustwatersport. Dit alles nadat wij Sinterklaas hebben mogen inhalen in Nieuwe Meer.

Het Amsterdamse Bos is voornemens betaald parkeren in te voeren in het bos, wij hebben en zullen in de overleggen onze zorgen en bezwaren uiten over het mogelijke waterbed effect, het verschuiven van parkeren en zullen niet toestaan dat dit op de Nieuwemeerdijk tot problemen gaat leiden.

Tot slot willen wij u allen bedanken voor uw belangstelling voor onze Pont, zonder u hebben wij ook niets te doen, maar zijn nu tot ½ april 2023 in WinterSlaap.

Buurman & Buurman Martin & Erik en de vrijwilligers.