SCHIPHOL & OMGEVING


Februari 2023

Op deze webpagina vindt u allerlei (links naar) informatie over Schiphol & Omgeving waarin uiteraard de impact centraal staat.
Als onderwonende weet ik waar ik het over heb, maar aanvullingen en correctie zijn uiteraard altijd welkom, mail deze dan naar info@Nieuwemeer.info en voeg een link naar deze pagina toe of vermeld in het onderwerp van uw mail SCHIPHOL & OMGEVING. Bij voorbaat dank Erik Hoogenboom

Deze pagina is het beloofde vervolg op het eerder verschenen persbericht 12 juli 2017, klik hier

Groot is de landelijke verbazing over de conclusies van Groningse Gaswinning. Als u "Groninger Gaswinning" vervangt door "Schiphol" en "Gezondheid- & Aardbevingsschade" vervangt door "Gezondheid"- & Milieuschade", Kunt u de grote gelijkenis niet ontkennen, uiteraard zal de overheid dit wel doen.

Gaswinning Groningen
=
Schiphol
Gezondheid- & Aardbevingsschade
Gezondheid"- & Milieuschade
Ongebreidelde groei, geholpen door overheid
Groot aantal onderzoeken en rapporten, waar niets mee gedaan is
Onjuiste informatie over mogelijke gevolgen
Opbrengst naar Overheid en/of Multinationals
Slachtoffers NIET serieus genomen
Overheid zegt veel maar doet niets aan de problemen
Overheid gaat uitsluitend voor geld
Overheid kijkt weg voor gevolgen en schade
Overheid doet niets voor gezondheid
Overheid doet niets voor benadeelden
Overheid weet beter maar doet niets en liegt
Climaat en natuur gevolgen worden weggewoven
Regelgeving worden niet nageleefd
Overheid helpt overtreders met zoektocht naar uitvluchten
Overheid belooft verbetering maar doet niets of zelfs tegenovergestelde
Oprichten van commissies en/of veranderen hiervan maar vooral niets doen met de output.

Maar leest u de Conclusie over Groningsegaswinning en oordeelt u zelf, ga wel zitten want u slaat waarschijnlijk stijl achterover als u de droevige gelijkenissen ziet.

Klik hier voor de Conclusie Groningers boven Gas

Voorbeeld van bovenstaand dubieus handelen :
Schiphol koopt Boerderijen incl.en losse stikstof rechten op, maar Stikstof rechten voor Veeteeld mogen niet zomaar omgezet worden naar Stikstof rechten voor Luchtvaart. Hoe kan dit ??
Het is helemaal vreemd, want verhandelen draagt NIETS bij aan noodzakelijke reductie, toch ?

Via een klik op bovenstaande of onderstaande afbeeldingen gaat u naar hun website op verschillende hiervan kunt u zich makkelijk en veilig aanmelden op een Nieuwsbrief, dit is een echte aanrader, afmelden gaat net zo makkelijk als u een andere mening bent toegedaan.

.
Zoals de naam al doet vermoeden treft u hier allerlei informatie die belangrijk en interesant kunnen zijn voor bewoners.
.
Deze site gaat mogelijk op korte termijn veranderen, omdat er plannen zijn dat de ORS over gaat naar MRS, maar tot die tijd kunt u hier allerlei informatie vinden met betrekking tot de ORS, zoals kiesmannen structuur en clustervertegenwoordigers etc.

.
Deze site publiceerd heel veel informatie over onderzoeken en rapporten en plannen en de gevolgen hiervan op de omgeving en bewoners. TIP meld u aan op de Nieuwsbrief.

.
Op deze site kunt u hinder en/of andere opmerkingen melden, deze worden geregistreerd en doorgestuurd naar de ambtelijke molen die verantwoordelijk is voor de oorzaken. Zeg maar de opvolger van BAS Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, maar de BAS is meer de "Slager die zijn eigenvlees keurt"

.
De mensen van deze site zijn bezig met een Rechtzaak tegen de overheid op grond van o.a. de WHO richtlijnen, maar zeker ook het persoonlijke recht dat u heeft ter bescherming tegen vlieghinder en de gevolgen hiervan.

TIP meld u aan voor de Nieuwsbrief en indien u haar activiteiten ondersteund kan dit ook middels een bijdrage, Hoe ? zie de site.

.
Platform Vliegoverlast is een vereniging van mensen die zich zorgen maken over geluidsoverlast, uitstoot, stank, gezondheid, veiligheid, milieu en klimaat als gevolg van veelvuldig vliegen.

Deze site is voortgekomen uit een samenwerking, waaronder Platvorm Vliegoverlast Amsterdam en anderen. Op deze site wordt in korte video's uitleg gegeven over allerlei (actuele) onderwerpen, zeker het bekijken waard. Als u zich aanmeld op de Nieuwsbrief wordt u van elke nieuwe video op de hoogte gebracht.

.
Deze organisatie houd zich met veel meer bezig dan alleen de impact van Schiphol op het milieu, maar ook van TATA. Tevens organiseren ze bijeenkomsten met belanghebbenden om informatie en adviezen uit te wisselen.

 

 

 

 

 

naar boven