PROGRAMMA "KUNSTVAARROUTE" VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2002

Locatie: Cruquius, Cruquius Museum
Aanlegsteiger: Het Theehuis bij het Cruquius Museum
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Cruquius Museum
Deze prachtige locatie is op vrijdagavond 20 september in de avonduren te bekijken tussen 19.00 en 22.00 uur. De families die het museum bezoeken, wanen zich in de sfeer van de kunstvaarroute 'in de ban van de Ringvaart'. Het museum biedt het reguliere activiteitenprogramma, waarin vrijwilligers verhalen vertellen en de stoommachine zal draaien. Verder worden er korte filmpjes getoond. De kinderen kunnen zich verkleden als machinist, stoker of polderjongen. Ook staan er onverwachte gebeurtenissen op het programma. Misschien kruist koningin Beatrix wel het pad van het Cruquius Museum?

Om 19.00 uur start het botenprogramma met muziek van het 'Gheselscap goet ende fijn'. De steltgroep Teatro Pavana neemt het gezelschap vanaf de boot mee naar de openingsact achter het museum. De openingsact wordt om 19.30 uur verzorgd door Reinier Sijpkens. In de waterpartij achter het museum brengt hij een waterconcert ten gehore. Iedereen wijdt samen met Reinier de kunstvaarroute in en geeft een serenade aan elkaar.

Van 20.00 tot 22.00 uur zijn er lopende korte voorstellingen op alledrie de schepen.

Muzentuin
Speciaal voor de kunstvaarroute maakte het beeldend theatergezelschap De Muzen een voorstelling voor de museumtuin, die wordt omgedoopt in de muzentuin. Levensgrote figuren en attributen laten de tuin tot leven komen, waardoor de bezoekers zich in een andere wereld wanen.